Menu strony
Strona główna
Galeria zdjęć
Filmy
Dokumenty
Ogłoszenia
Download
Wyszukiwarka
Twoje konto
Kontakt

 

Klauzula Informacyjna

( format *.PDF ) - pobierz


Klauzula Informacyjna

( format *.JPG ) - pobierz

 

Kalendarz uroczystości

Plan współpracy

Konto użytkownika
Witaj,
nie jesteś zalogowany.

Zaloguj się
News : WITAMY NA STRONIE PRZEDSZKOLA W UJEŹDZIE GÓRNYM
DNI OTWARTE W PRZEDSZKOLU

Serdecznie zapraszamy przyszłych przedszkolaków i ich rodziców na DNI OTWARTE w naszym przedszkolu.   

24- 28 czerwca 2019r w godzinach 13.00-16.00



(dodano: 17-06-2019)
ZEBRANIE

Szanowni Państwo,

Serdecznie zapraszam Rodziców dzieci, które w roku szkolnym 2019/2020 realizować będą edukację przedszkolną w Przedszkolu Samorządowym w Ujeździe Górnym oraz w Szkole Podstawowej w Udaninie, na zebranie podczas którego uzyskają Państwo niezbędne informacje dotyczące organizacji przedszkola. Spotkanie odbędzie się 30.05.2019 (czwartek) o godzinie 17.00. w Szkole Podstawowej im. A. Mickiewicza w Udaninie.

Bożena Basa



(dodano: 27-05-2019)
WYCIECZKA

W dniu dzisiejszym tj. 9. 05. 2019r. odbyła się wycieczka do ,,Osady Danieli'' w Jaroszówce. Osada to prawdziwy raj dla miłośników przyrody i zwierząt, przekonały się o tym nasze przedszkolaki. Osada to miejsce pełne tajemnic i fascynujących krajobrazów. Dzieci karmiły zwierzęta a następnie bawiły się na dyskotece, tańcząc pośród baniek mydlanych. Mimo tego że pogoda nas nie rozpieszczała bawiliśmy się wyśmienicie.



(dodano: 27-05-2019)
PIERWSZY DZIEŃ WIOSNY

W dniu 21.03.2019r. dzieci z naszego przedszkola oraz ze Szkoły z Ujazdu Górnego z klasy pierwszej i zerówki, wzięły udział w tradycyjnym obrzędzie ,,pożegnania zimy – powitania wiosny". Przygotowania do tej uroczystości przedszkolnej odbywały się już wcześniej poprzez naukę piosenek, wierszyków i rymowanek. O godzinie 11.00 przedszkolaki zebrały się przed przedszkolem by wyruszyć barwnym korowodem. Podczas marszu ulicami Ujazdu Górnego dzieci żegnały zimę okrzykami ,,Witaj wiosno żegnaj zimo '' oraz,, Precz zimo zła''. Całe wydarzenie odbyło się pod nadzorem Straży z Ujazdu oraz Policji . Wszystkich ogarnęła spontaniczna radość.

Dzieci stwierdziły zgodnie, że wiosna już przybyła i mają nadzieję, że zagości u nas na dobre, zazieleni łąki, drzewa i trawy.



(dodano: 27-05-2019)
MIKOŁAJKI

Spotkanie z Mikołajem

Dnia 6 grudnia nasze przedszkole odwiedził niezwykły gość Świety Mikołaj!

Dotarł on do nas pomimo braku śniegu na drogach. Ale jak to bywa ze świętymi, nie ma dla nich rzeczy niemożliwych. Dzieci gorąco powitały Mikołaja i przedstawiły mu część artystyczną, którą dla niego przygotowały. Po wszystkim Mikołaj zaprosił wszystkie dzieci do wspólnej zabawy. Potem nastąpił najprzyjemniejszy moment: wręczanie prezentów i sesja fotograficzna z Mikołajem.
Pożegnaliśmy naszego przyjaciela, aż na rok.

Mamy nadzieję, że w przyszłym roku też zasłużymy na prezenty



(dodano: 27-05-2019)
DZIEŃ PLUSZOWEGO MISIA

23 listopada obchodziliśmy

DZIEŃ PLUSZOWEGO MISIA

Duże, małe, kolorowe, puchate i mięciutkie. Pluszowe misie opanowały nasze Przedszkole. Przedszkolaki w wyjątkowo uroczysty sposób świętowały " Dzień Pluszowego Misia". Uroczystość zaczęliśmy od przywitania przedszkolaków i ich misiów, dzieci wyrecytowały wierszyk a następnie bawiliśmy się przy misiowych przebojach. Ważnym punktem dnia była wizyta Pani Katarzyny Piotrowskiej (mama Zosi ), która przeczytała dzieciom bajkę o przygodach Kubusia Puchatka. Uroczystość przebiegła w bardzo miłej i sympatycznej atmosferze.

" Czy to jutro, czy to dziś, wszystkim jest potrzebny Miś"😊



(dodano: 26-11-2018)
PASOWANIE NA PRZEDSZKOLAKA

16 listopada 2018 r. odbyło się w naszym przedszkolu

„PASOWANIE NA PRZEDSZKOLAKA"

TO PIERWSZA WYJĄTKOWA UROCZYSTOŚĆ W ŻYCIU DZIECI, KTÓRE WE WRZEŚNIU TEGO ROKU PO RAZ PIERWSZY ROZPOCZĘŁY SWOJĄ PRZYGODĘ Z PRZEDSZKOLEM. DLA NASZYCH WYCHOWANKÓW BYŁO TO OGROMNE PRZEŻYCIE, ALE TRZYMAŁY SIĘ BARDZO DZIELNIE. Z UŚMIECHAMI NA TWARZACH RECYTOWAŁY WIERSZYKI I ŚPIEWAŁY PIOSENKI OTRZYMUJĄC OD RODZICÓW GROMKIE BRAWA.

PANI DYREKTOR BOŻENA BASA ZA POMOCĄ „CZARODZIEJSKIEJ KREDKI" DOKONAŁA UROCZYSTEGO „AKTU PASOWANIA". GRATULUJEMY.



(dodano: 26-11-2018)
DZIEŃ PRZEDSZKOLAKA

Dzień Przedszkolaka w tym roku to było wielkie świętowanie!!!! Przedszkolaki z naszej gminy z tej okazji zostały obdarowane przez Wójta Gminy Udanin Panią Teresę Olkiewicz zestawami klocków oraz pysznymi, słodkimi lizaczkami. W podziękowaniu za prezenty przedszkolaki przekazały na ręce Pani Wójt przepiękne, kolorowe laurki oraz plakat z „piąteczkami".



(dodano: 26-11-2018)
Klauzula informacyjna

Klauzula informacyjna

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwanym dalej Rozporządzenie RODO), informuję, iż:

1.Administratorem danych jest Dyrektor Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Udaninie nr. 48, 55-340 Udanin.

2.W Zespole Szkolno - Przedszkolnego w Udaninie, został powołany inspektor danych osobowych Pan Tomasz Więckowski i ma Pani/Pan prawo kontaktu z nim za pomocą adresu e-mail iod2@synergiaconsulting.pl

3.Podstawę prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych stanowić będą:

1)udzielona przez Panią/Pana zgoda n (Art. 6 ust. 1 lit. a RODO)

20działania niezbędne do zawarcia z Panią/Panem umowy oraz późniejsze jej wykonywanie (Art. 6 ust. 1 lit. b RODO)

3)obowiązki prawne ciążące na Administratorze w szczególności wykonywanie ustaw;

ustawa z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty (Dz. U. z 2016 r. poz. 1943 z późn. zm.

4)niezbędność przetwarzania w celu wykonania zadania realizowanego w interesie publicznym (Art. 6 ust. 1 lit. e RODO)

4.Pani/Pana dane osobowe nie są udostępniane innym odbiorcom z wyłączeniem podmiotów do tego uprawnionych takich jak:

1)podmioty upoważnione do odbioru danych osobowych na podstawie odpowiednich przepisów prawa,

2)podmioty, które przetwarzają dane osobowe w imieniu Administratora na podstawie zawartej z Administratorem umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych.

5.Pani/Pana dane osobowe po zrealizowaniu celu, dla którego zostały zebrane, będą przetwarzane w celach archiwalnych i przechowywane przez okres niezbędny wynikający z przepisów dotyczących archiwizowania dokumentów obowiązujących u Administratora (Rzeczowy Wykaz Akt).

6.Posiada Pani/Pan prawo:

1)dostępu do treści swoich danych,

2)żądania sprostowania danych, które są nieprawidłowe,

3)żądania usunięcia danych, gdy:

-dane nie są już niezbędne do celów, dla których zostały zebrane,

-dane przetwarzane są niezgodnie z prawem;

4)prawo do przenoszenia danych, na podstawie art. 20 Rozporządzenia RODO,

5)prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych osobowych na podstawie art. 21 Rozporządzenia RODO,

6)ograniczenia przetwarzania, gdy:

-osoba, której dane dotyczą, kwestionuje prawidłowość danych osobowych,

-przetwarzanie jest niezgodne z prawem, a osoba, której dane dotyczą, sprzeciwia się usunięciu danych osobowych, żądając w zamian ograniczenia ich wykorzystywania,

-administrator nie potrzebuje już danych osobowych do celów przetwarzania, ale są one potrzebne osobie, której dane dotyczą, do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń;

7)prawo do odwołania zgody w dowolnym momencie wobec przetwarzania danych osobowych opartego na art. 6 pkt 1. a) bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

7.Przysługuje Pani/Panu prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia
o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.



(dodano: 29-09-2018)
ZEBRANIE ORGANIZACYJNE

SERDECZNIE ZAPRASZAMY WSZYSTKICH RODZICÓW

NA PIERWSZE ZEBRANIE

DNIA 18 WRZEŚNIA 2018R.

O GODZINIE 16.00 



(dodano: 13-09-2018)

 Strony:  (1)  2  3  4  5  6  7  8  9  10  >  >>

Gmina Udanin

Unia Europejska

Europejski Fundusz

Społeczny

Kapitał Ludzki

Narodowa Strategia

Spójności

__________________________________________________________________________