Menu strony
Strona główna
Galeria zdjęć
Filmy
Dokumenty
Ogłoszenia
Download
Wyszukiwarka
Twoje konto
Kontakt
Kalendarz uroczystości

Plan współpracy

Konto użytkownika
Witaj,
nie jesteś zalogowany.

Zaloguj się
News : WITAMY NA STRONIE PRZEDSZKOLA W UJEŹDZIE GÓRNYM
Klauzula informacyjna

Klauzula informacyjna

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwanym dalej Rozporządzenie RODO), informuję, iż:

1.Administratorem danych jest Dyrektor Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Udaninie nr. 48, 55-340 Udanin.

2.W Zespole Szkolno - Przedszkolnego w Udaninie, został powołany inspektor danych osobowych Pan Tomasz Więckowski i ma Pani/Pan prawo kontaktu z nim za pomocą adresu e-mail iod2@synergiaconsulting.pl

3.Podstawę prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych stanowić będą:

1)udzielona przez Panią/Pana zgoda n (Art. 6 ust. 1 lit. a RODO)

20działania niezbędne do zawarcia z Panią/Panem umowy oraz późniejsze jej wykonywanie (Art. 6 ust. 1 lit. b RODO)

3)obowiązki prawne ciążące na Administratorze w szczególności wykonywanie ustaw;

ustawa z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty (Dz. U. z 2016 r. poz. 1943 z późn. zm.

4)niezbędność przetwarzania w celu wykonania zadania realizowanego w interesie publicznym (Art. 6 ust. 1 lit. e RODO)

4.Pani/Pana dane osobowe nie są udostępniane innym odbiorcom z wyłączeniem podmiotów do tego uprawnionych takich jak:

1)podmioty upoważnione do odbioru danych osobowych na podstawie odpowiednich przepisów prawa,

2)podmioty, które przetwarzają dane osobowe w imieniu Administratora na podstawie zawartej z Administratorem umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych.

5.Pani/Pana dane osobowe po zrealizowaniu celu, dla którego zostały zebrane, będą przetwarzane w celach archiwalnych i przechowywane przez okres niezbędny wynikający z przepisów dotyczących archiwizowania dokumentów obowiązujących u Administratora (Rzeczowy Wykaz Akt).

6.Posiada Pani/Pan prawo:

1)dostępu do treści swoich danych,

2)żądania sprostowania danych, które są nieprawidłowe,

3)żądania usunięcia danych, gdy:

-dane nie są już niezbędne do celów, dla których zostały zebrane,

-dane przetwarzane są niezgodnie z prawem;

4)prawo do przenoszenia danych, na podstawie art. 20 Rozporządzenia RODO,

5)prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych osobowych na podstawie art. 21 Rozporządzenia RODO,

6)ograniczenia przetwarzania, gdy:

-osoba, której dane dotyczą, kwestionuje prawidłowość danych osobowych,

-przetwarzanie jest niezgodne z prawem, a osoba, której dane dotyczą, sprzeciwia się usunięciu danych osobowych, żądając w zamian ograniczenia ich wykorzystywania,

-administrator nie potrzebuje już danych osobowych do celów przetwarzania, ale są one potrzebne osobie, której dane dotyczą, do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń;

7)prawo do odwołania zgody w dowolnym momencie wobec przetwarzania danych osobowych opartego na art. 6 pkt 1. a) bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

7.Przysługuje Pani/Panu prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia
o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.



(dodano: 29-09-2018)
ZEBRANIE ORGANIZACYJNE

SERDECZNIE ZAPRASZAMY WSZYSTKICH RODZICÓW

NA PIERWSZE ZEBRANIE

DNIA 18 WRZEŚNIA 2018R.

O GODZINIE 16.00 



(dodano: 13-09-2018)

3 WRZEŚNIA ZAPRASZAMY NA ROZPOCZĘCIE NOWEGO ROKU PRZEDSZKOLNEGO 2018/2019.

Wszystkim dzieciom życzymy miłego pobytu w przedszkolu, każdego dnia radości z odkrywania świata, wielu przyjaciół, wspaniałych zabaw i zajęć. Rodziców zapraszamy do wspólnego działania. Czekamy na Wasze pomysły, zaangażowanie i aktywny udział w życiu naszego przedszkola.



(dodano: 29-08-2018)
DNI OTWARTE

„Jeśli taka Twoja wola,

Przyjdź do dzieci, do przedszkola.

Czeka Cię tu moc zabawy,

Co Twój humor wnet poprawi.

Tutaj lepiej się poznamy,

Nim we wrześniu się spotkamy."

ZAPRASZAMY NA DNI OTWARTE DO NASZEGO PRZEDSZKOLA

25-28 CZERWCA 2018 OD GODZ. 12.00



(dodano: 07-06-2018)
TRZY MAGICZNE SŁOWA

4 czerwca spotkaliśmy się po raz kolejny z grupą teatralną „Herbi" z Leszna, która to przedstawiła dzieciom teatrzyk pt. „Trzy magiczne słowa".

W niezwykle zabawny, humorystyczny sposób aktorzy przybliżyli przedszkolakom tematykę kultury zachowań oraz okoliczności używania magicznych zwrotów grzecznościowych: proszę, dziękuję, przepraszam.

Dzieci z ogromnym entuzjazmem, ciekawością oglądały występ artystów, nagradzając gromkimi brawami.



(dodano: 07-06-2018)
Z WIZYTĄ W BIBLIOTECE

8 MAJA OBCHODZONY JEST DZIEŃ BIBLIOTEKARZA I BIBLIOTEK. TEGO DNIA ODWIEDZILIŚMY BIBLIOTEKĘ W UJEŹDZIE GÓRNYM GDZIE PRZEDSZKOLAKI OBEJRZAŁY PRZEDSTAWIENIE ,,ZACZAROWANY OŁÓWEK"

GŁÓWNĄ BOHATERKĄ BYŁA BARDZO KAPRYŚNA I ZACHŁANNA KSIĘŻNICZKA, KTÓRA PRAGNĘŁA POSIĄŚĆ WSZYSTKIE BOGACTWA. O ZACZAROWANYM OŁÓWKU KSIĘŻNICZKA USŁYSZAŁA OD KRÓLIKA, KTÓRY POCHWALIŁ SIĘ SWOIM SZCZĘŚLIWYM ZNALEZISKIEM. KIEDY KRÓLIK WRĘCZYŁ OŁÓWEK KSIĘŻNICZCE, ROZPOCZĘLI WSPÓLNE CZAROWANIE, OCZYWIŚCIE POMOC PRZEDSZKOLAKÓW TEŻ BYŁA NIEZBĘDNA. JAK TO W KAŻDEJ BAJCE BYWA I TA MIAŁA SWOJE SZCZĘŚLIWE ZAKOŃCZENIE. KSIĘŻNICZKA ZROZUMIAŁA SWOJE ZŁE ZACHOWANIE I POSTANOWIŁA SIĘ ZMIENIĆ. A MORAŁ TEJ BAJKI JEST KRÓTKI I OCZYWIŚCIE WSZYSTKIM DOBRZE ZNANY: NIE WARTO BYĆ ZACHŁANNYM, LECZ WARTO CIESZYĆ SIĘ Z TEGO CO SIĘ MA ! DZIECI Z ZACIEKAWIENIEM OGLĄDAŁY PRZEDSTAWIENIE, A NAWET CZYNNIE W NIM UCZESTNICZYŁY. DZIĘKUJEMY PANI IZE ZA ZAPROSZENIE. 



(dodano: 07-06-2018)
KONKURS RECYTATORSKI

26 kwietnia odbył sie w naszym przedszkolu konkurs recytatorski

,,Dorota Gellner dzieciom".

Jury w składzie; Bożena Basa- dyrektor ZSP w Udaninie, Anna Chohura- pedagog, Dorota Hołyńska- nauczyciel religii oraz Iza Fuglewicz z biblioteki w Ujeździe Górnym przyznało następujące miejsca:

I miejsce -Wiktoria Polowy za wierszyk ,,Czekoladki dla sąsiadki"

II miejsce- Szymon Dobrzycki za wierszyk ,,Idzie kot"

III miejsce- Iga Paterska za wierszk ,,Deszczowe Róże"

 



(dodano: 07-06-2018)
POWITANIE WIOSNY

Przyjście nowej pory roku – wiosny jest doskonałą okazją do tego,

by uzmysłowić dzieciom, jak wielkie bogactwo niesie ze sobą budząca się do życia przyroda. W naszym przedszkolu przygotowania do pożegnania zimy i powitania wiosny zaczęły się kilka dni wcześniej. Zmieniła się dekoracja przedszkola z zimowej na wiosenną. 21 marca przedszkolaki wyruszyły w wesołym korowodzie aby przywitać wiosnę.



(dodano: 07-06-2018)
REKRUTACJA 2018-2019

ZAPISY DO PRZEDSZKOLA W UJEŹDZIE GÓRNYM

I ODDZIAŁU PRZEDSZKOLNEGO W UDANINIE

NA ROK SZKOLNY 2018/19

06.03.2018 – 26.03.2018



Czytaj więcej (dodano: 02-03-2018, odsłon: 309)
WYCIECZKA DO SALI ZABAW

W CZWARTEK 15 LUTEGO 2018 R. DZIECI Z NASZEGO PRZEDSZKOLA WYRUSZYŁY NA WYCIECZKĘ DO SALI ZABAW ,,MROWISKO" W LEGNICY. CELEM WYCIECZKI BYŁO KSZTAŁTOWANIE UMIEJĘTNOŚCI WSPÓŁDZIAŁANIA W GRUPIE RÓWIEŚNICZEJ POPRZEZ WSPÓLNĄ ZABAWĘ. W SALI ZABAW PRZEDSZKOLAKI MOGŁY SKORZYSTAĆ Z LICZNYCH ATRAKCJI, M.IN. Z BASENU Z TYSIĄCEM KULEK Z LICZNYCH TUNELI, ZJEŻDŻAĆ NA ZJEŻDŻALNI, BUDOWAĆ OBIEKTY Z DUŻYCH KLOCKÓW ORAZ KORZYSTAĆ Z WIELU INNYCH ATRAKCJI. ZADOWOLONE, NIECO ZMĘCZONE I PEŁNE WRAŻEŃ WRÓCIŁY DO PRZEDSZKOLA Z NADZIEJĄ, ŻE WKRÓTCE PONOWNIE ODWIEDZĄ SALĘ ZABAW.



(dodano: 22-02-2018)

 Strony:  (1)  2  3  4  5  6  7  8  9  10  >  >>

Gmina Udanin

Unia Europejska

Europejski Fundusz

Społeczny

Kapitał Ludzki

Narodowa Strategia

Spójności

__________________________________________________________________________